Evropska Iyengar Yoga Konvencija u Poljskoj

2018 godina je godina koja slavi stogodišnjicu rodjenja velikog Gurua BKS Iyengara. Tim povodom svuda u svetu biće organizovani razni dogadjaji koji imaju za svrhu širenje znanja o metodi Yoge po BKS Iyengaru. Jedan od dogadjaja je evropska konvencija Abhijate Iyengar, unuke koja pored sina i ćerke, Prashanta i Gite Iyengar, vodi  ceo matični institut u Puneu, Indiji i brine se za čak 85 asocijacija širom sveta.

Maja 2018 ona će održati četiri intenzivna kursa u Evropi. U Poljskoj, Svedskoj, Holandiji i Francuskoj. Srpska Iyengar Yoga Asocijacija je pozvana da prisustvuje kursu u Poljskoj u Krakovu od 3. do 6. maja 2018.

Uslov za prijavljivanje za kurs je minimum godinu dana vežbanja Iyengar Yoge. Svaki od četiri dana sadrži po dva časa od 150 minuta. Kurs košta oko 170 € i prijavljivanje se obavlja  preko sajta www.joga.org.pl

E-mail za nedoumice i podpitanja je Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

 
Zahvaljujući revolucionarnim detaljnim uputstvima B.K.S. Iyengara i njegovoj temeljnoj interpretaciji drevnih tekstova o Yogi rekviziti su pomogli milionima da shvate da je "Yoga za svakoga".
Pravilnim korišćenjem rekvizita, a rekviziti mogu biti mnogi predmeti koji su deo naše svakodnevnice, omogućeno je: izvođenje asana koje se teško izvode bez podrške, dostizanje i održavanje pravilnog skeletno-muskulatornog poravnanja tokom vežbanja, duže zadržavanje i opuštanje u zahtevnijim asanama i time izvlačenje maksimalne koristi iz njih, proučavanje  i istraživanje asana na dubljem nivou, nesmetano vežbanje i poboljšanje stanja uprkos starosnoj dobi, bolesti, povredi ili hroničnom stanju.
Rekviziti pomažu da se asana izvede sa lakoćom. Učeniku je omogućeno da razume i savlada asanu brže  jer sa rekvizitima mozak ostaje pasivan i tako učimo budnost tela i uma.